Uitkeringen en pensioenen
Heeft u te maken met verlies van of terugval in inkomen door bijvoorbeeld werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid, dan kunt u in veel gevallen een uitkering aanvragen. De uitkeringsaanvraag kan worden afgewezen of te laag worden vastgesteld en in bepaalde gevallen worden stopgezet of beëindigd.

Wanneer iemand onterecht te veel uitkering of tegemoetkoming heeft ontvangen, kan de bevoegde instantie het te veel ontvangen bedrag terugvorderen. Bij opzettelijke onjuiste of onvolledige informatieverstrekking kan de overheidsinstantie de uitkering aanpassen of beëindigen, en eventueel ook een boete opleggen. In ernstige gevallen kan strafrechtelijk vervolging plaatsvinden.

Soevereign Advocatuur beschikt over uitgebreide kennis en jarenlange ervaring op het gebied van sociaal-zekerheidsrecht.

Enkele voorbeelden van zaken waarvoor u kunt aankloppen zijn:

  • Bijstandsuitkering (Participatiewet)
  • Bijstand voor zelfstandigen (BBZ)
  • Werkloosheidsuitkering (WW)
  • Ziektewet uitkering (ZW)
  • Arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wet WIA / WAO)
  • Wajong-uitkering
  • Kinderbijslag (Algemene Kinderbijslagwet)
  • AOW-Pensioen (Algemene Ouderdomswet)
  • Nabestaandenpensioen (Algemene nabestaandenwet)
  • Studiefinanciering Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Persoonsgebonden budget (PGB)
Een Persoonsgebonden budget (PGB) stelt u in staat om zelf zorg of ondersteuning in te kopen. Om in aanmerking te komen voor een PGB moet u een indicatie hebben voor de benodigde zorg. Het beheren van een PGB vraagt om verantwoordelijkheid, zoals het opstellen van een zorgplan, het contracteren van zorgverleners en het bijhouden van een gedegen administratie. U kunt een PGB aanvragen voor zorg op grond van onder andere de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Is uw PGB onterecht gewijzigd, afgewezen of stopgezet, waardoor u zelf geen zorg kunt inkopen? Heeft u moeite om zorg in natura te krijgen of een herindicatie te verkrijgen? Is uw aanvraag voor een maatwerkvoorziening afgewezen?
Soevereign Advocatuur helpt u graag bij het aantekenen van bezwaar tegen een PGB-besluit en CIZ- indicatie of andere indicaties van zorgverzekeraars
Daarnaast kan het kantoor u ondersteunen bij het opstellen van een klacht voor de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).
In geval van PGB-fraude kunt u te maken krijgen met terugvorderingen, boetes en in sommige gevallen strafrechtelijke vervolging. Het kantoor biedt u deskundige bijstand in deze situaties.

Advies en procesvertegenwoordiging
Soevereign Advocatuur kan u op maat adviseren en uitstekend vertegenwoordigen bij overheidsinstellingen en gerechtelijke instanties, zoals de Bezwaarschriftencommissie, UWV, SVB, DUO, CIZ, de Rechtbank en de hoger beroepsinstanties, waaronder de Centrale Raad van Beroep.  

Rechtsbijstand en kosten (“pro deo” en “toevoeging”)
Het kantoor werkt ook op basis van gesubsidieerde rechtshulp (pro deo). Als u vanwege uw financiële situatie de advocaatkosten niet kunt betalen, bekijkt de advocaat samen met u de mogelijkheden voor gesubsidieerde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd). Bij Soevereign Advocatuur komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Contact?
Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact op via 06-44020046 of e-mail.

Het kantoor is gevestigd in het arrondissement Den Haag, met een vestiging in Rijswijk en een spreekuurlocatie in Rotterdam.